Tuesday, March 16, 2010

-terima kasih sahabat-

salam
(this whole entry is fully dedicated for my beloved friend)

“Sebaik baik sahabat di sisi Allah ialah orang yang terbaik terhadap temannya dan sebaik baik jiran disisi Allah ialah orang yang terbaik terhadap jirannya” (H.R al-Hakim)


Nazih ingat ni,ilmu tu hak Allah. Rezeki kita juga hak Allah.Takdir kita Allah dah tentukan yang penting usaha.gagal tu pedih pada kita.tp ingatlah,Allah Maha Mengetahui setiap apa Dia buat.usaha lg.bukn coz kita x pandai it just Allah mahu kuatkan hati kita.tarbiyyah dari Dia.usaha nazih.jgn give up.

terkedu saya bila baca text msj yg dtg dri pengarang blog P.A.R.A.D.O.X. Ahmad Faiz bin Che Kasim. sya kenal dia di mrsm dulu. salah seorg sahabat yg sya rasa antara yg paling sya percaya.
just on my way to Ibaraki ntuk program usrah ipij sya dapat berita yg menyedihkan. sya di uji lg.waktu tuh saya sgt sedih.tak tahu nk luah kpd siapa.

dah la travel dgn senpai dan sorg lagi kawan. sya kesian bile mereka ajak berbual sebb journey jauh but sya plak x de mood.(sorry bebnyak kepada yg berkenaan) . sya ingat lagi on that time hujan dan sejuk waaaalagilah sedey~ kami terpaksa norikae*tukar train ntuk ke destinasi akhir. pada waktu itu jugak sya dapat mesej dri faiz.


at first he wanted to tell me sumthing but instead sya plak yg membebankan dia dgn masalah.
but thats why sya respect dengan dia. Faiz selalu positive dan mendahulukan org lain before himself. walaupun jauh di india faiz tetap call on the spot untuk cheer me back and give moral support. saya selalu baca mesej yg faiz hntar when i am down. yup setiap advise yg ditaip memg memberi kesan. perhaps this is the proof he is the very outstanding debater time mrsm dulu

‘Teman yang paling baik adalah apabila kamu melihat wajahnya, kamu teringat akan Allah, mendengar kata-katanya menambahkan ilmu agama, melihat gerak-gerinya teringat mati..’


for faiz
thanks for all ur time supporting me. u are a good listener, a good advicer, a good moral supporter a good brother and on top of that you are a GOOD FRIEND..
(the song specially for u thinking of noona but of course in your case let us assume thinking of hyung)





3 comments:

faiz ck said...

salam
nazih this is too much.tc mate
i'm just doing nothing!
it just u and Him..tc
salam

faris89 said...

wau best argh baca blok ni sedih tahap gaban aku touching ngan music terima kasih owang yang cipta kan blok ini, sahabat ini lah selalu menbuatkan semua orang gembira kan dari gelak ketawa ,usik megusik dan mcm lagi ,rindu lah kat kawan 2 aku lak

Nazih Ismail said...

faiz- you deserve this as my tokken of appreciation=)
faris89-yup2 teringat gak dekat kawan2 kat sekolah dulu

Post a Comment