Thursday, May 13, 2010

::maju lagi::

salam

waaa dah lama x update blog kan... sekarg nih dah hmpir sebulan start my fourth grade here(my second year at japan)..naik tahun 4 semkin bertambah segala kerja semua subjek pun jadi mkin susah.. challenging sgt.. 2 hari lepas adlh pengalaman pertma buat jikken(eksperiment) dri pkul satu tengah hari smpai la pkul 9 malam.. huhuhuhu letey tuh x taw la nk describe mcm mana.. terpaksa berhenti kejap 15 minutes sebb masato and yukou(lab partner) nk perg makn.. sya ambil peluang tuh untuk semyang..semua gara2 x prepare betul2 sebelum masuk lab dan kesudahannnya result yg dperoleh bila keep in data dlm computer  graf terus jadi graf melengkung... hahaha menggambarkn result kitorg terpesong haduii~ repeat lagi sekali jikken...tapi tetap ade hikmah di sebaliknye kitorg jadi mkin rapat. smbil buat jikken smbil sembg2 smpai la akhirnya graf jadi betul2 straight hehehe

recently my planner book full of red marks.. menandakan quizzes dan reports.. tadi sya bru jer finished 2 quizzes and both senmon kamoku(major subject)... esok ade lg satu quiz.. hahaha yabaii yo!! sekrg terbiasa sgt dngan quiz smpaikn kalau seminggu x de lebih dri 3 quiz jd sgt pelik.. huhuhu..

seeing my senpai seriously studying for the upcoming university entrance exam making us the 4th grader also get moral spirit to study.. kat japan kalau nk msuk university kena ambil entrance exam khas dri university tu. sebb takut x lepas kebiasaanya student kat sini ambil entrance exam di university berbeza.. sehingga 4 tempat berlainan pun ada..  even my senpai take 2 entrance exams..

sya terdorong jgak untuk perg library recently.. manalah x jet, ploy,arafah tiap2 hri asyik melekat kat library je kan hahaha sya pun dgn anehnye alhamdulillah melekat jgk kat library.. eventhough we are going to take the exam next yearall of us already decided which university we are planning to go. huhu impian sya menggunung nak masuk nagoya institute of technology but nmpk mcm sgt la impossible.. sebb memg terkenal dgn susahnye dan level pun tinggi. aper2 pun me still akn ganbarimasu!!!! fighting!!

dan tidak dilupakan for my senpaitachi

受験勉強頑張って下さい!!!!!あきらめないで!!!!最後まで頑張って絶対にできるよ!!!


 

3 comments:

faiz ck said...

hwaiting !!!

LoganO_Kellam1 said...

Beauty, unaccompanied by virtue, is as a flower without perfume.

偉誠 said...

你所貫徹的形象,你喜愛它有多少百分比,你就幸福多少百分比........................................

Post a Comment